Власники "Епіцентру" купують мережу магазинів спортивних товарів у Польщі

супермаркет,эпицентр

Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів Польщі дозволило Галині та Олександру Герегам поглинути польську мережу магазинів спорттоварів Intersport.

Як повідомив польський регулятор, контроль над Intersport Polska власники "Епіцентру" отримають через дочірні компанії ТОВ "Епіцентр К" і Paravita Holding Limited, пише українська редакція Forbes.

Після її завершення польський спортивний рітейлер отримає 10 млн євро на відкриття нових магазинів і модернізацію вже відкритих.

Мережа Intersport Polska уклала інвестиційну угоду з "Епіцентром" та його бізнес-партнером Paravita Holding з Кіпру про спільні інвестиції в мережу в квітні 2023 року.

"Епіцентр" знаходиться в процесі оформлення угоди з придбання частки акцій у компанії Intersport Polska, підтверджував у серпні CEO ритейлера Петро Михайлишин. Він додав, що не може розкривати деталі угоди до її остаточного завершення.

Мережа Intersport налічує 35 магазинів у Польщі, переважно в торгових центрах. З квітня 2022 року по березень 2023 року компанія отримала річний чистий збиток у розмірі 12,8 млн злотих.

Читайте також: "Епіцентр" Герег купив підприємство "Укроборонпрому" з двома земельними ділянками у Києві

"Епіцентр К" Герег розвиває мережу Intersport в Україні з 2015 року, підписавши договір про партнерство зі швейцарською IIC-Intersport International Corporation GMBH. З того часу українська мережа мультибрендових магазинів спорттоварів зросла до понад 50 торгових точок у різних регіонах країни.

Заяву до Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів Польщі на придбання Intersport Polska Галина Герега подала у середині серпня 2023 року.

Крім того, наприкінці вересня Галина Герега подала заяву в польський антимонопольний орган на отримання дозволу для концентрації контрольного пакета акцій у компанії Przetworstwo Tworzyw Sztucznych Plast-Box – одного з найбільших виробників пластику в Польщі.

За останній рік "Епіцентру" вдалося відкрити два великих торгових центри: у Львові (90 000 кв. м) та Києві (30 000 кв. м). Інвестиції в них склали 2,9 млрд грн і 1,8 млрд грн відповідно. Станом на жовтень 2023 року мережа налічує 74 торгових центрів включно з гіпермаркетами "Нова Лінія".

Автор: Михайло Орлюк