Зеленський підписав закон про скасування податкових пільг для грального бізнесу

бизнес,казино,игорный,игорный_бизнес

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до підрозділу 8 розділу ХХ Податкового кодексу щодо заборони перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування".

Об этом сообщает Охота на акул


Як повідомляєтья на сторінці відповідного законопроєкту №8079 на сайті Верховної Ради, документ повернуто із підписом голови держави 6 лютого.

Верховна Рада прийняла цей законопроєкт у другому читанні 12 січня. Він скасовує ухвалену у середині квітня минулого року норму, яка дозволила гральному бізнесу перейти на спрощену систему оподаткування, сплачуючи лише 2% єдиного податку.

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев визнава, що через впровадження на початку російської агресії податкових пільг для грального бізнесу держава втратила мільярди гривень. Водночас ключова проблема грального бізнесу, за оцінкою Гетманцева, полягає навіть не у пільгах, якими він користувався майже рік, у системному ухиленні від оподаткування за допомогою електронних технологій розрахунків.

Детальніше читайте у матеріалі БізнесЦензор: "Слуги народу" допомогли заощадити сотні мільйонів. Чи заберуть у грального бізнесу пільгове оподаткування?

Источник: ФИБ