Царьова позбавили нагороди Кабміну, на черзі та інші зрадники України

Читать на русском

Царьова позбавили нагороди Кабміну, на черзі та інші зрадники України

Царьова позбавили нагороди Кабміну, на черзі та інші зрадники України

Колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова позбавили найвищої урядової нагороди – почесної грамоти Кабінету міністрів.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"У майбутньому уряд планує позбавити почесних грамот Кабінету міністрів України тих осіб, які опинилися в списках санкцій. Зараз це питання опрацьовується. Адже люди, які зрадили нашу країну, недостойні будь-якої державної нагороди", — заявив міністр Кабміну Олег Немчинов.

Зазначимо, що процедура позбавлення почесної грамоти може застосовуватись лише у разі скоєння нагородженою особою умисного злочину.

Вирок Царьову

Позбавлення Царьова нагороди відбулося через вирок Шевченківського районного суду міста Києва від 3 травня 2022 року. Нагадаймо, що Царьова заочно засудили до 12 років в’язниці за заклики до умисних дій з метою зміни кордонів України та закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу.

Зокрема, Царьов критикував події, що відбулися на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках, називав нову владу нелегітимною, наполягав на необхідності надання російській мові статусу державної та пропагував ідею децентралізації влади аж до створення "Федеративної республіки Новоросія". Вирок Царьову набув чинності .

При цьому нещодавно Царьову та ще двом колишнім нардепам від Партії регіонів оголосили нові підозри .

Додамо, що Царьов був нардепом від Партії регіонів, після Майдану 2014 року намагався балотуватися на пост президента України, але зняв свою кандидатуру і публічно виступив за "референдуми" у Донецькій та Луганській областях. Пізніше він оголосив себе спікером парламенту Новоросії.