США припиняють видачу експортних ліцензій для китайської Huawei,

huawei

Адміністрація США вирішила посилити експортні обмеження, запроваджені проти китайської Huawei, заборонивши американським компаніям продавати їй більшість технологій й товарів.

Об этом сообщает Преступная Россия

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела.

"Адміністрація Байдена припинила схвалення ліцензій для американських компаній на експорт більшості товарів до китайської Huawei", – пише видання.

Зазначається, що протягом кількох років Huawei стикалася з обмеженнями США на експорт товарів для 5G та інших технологій, але офіційні особи Міністерства торгівлі США надавали ліцензії деяким американським фірмам на продаж певних товарів і технологій компанії.

Як пише Reuters, наразі чиновники США розробляють нову офіційну політику заборони передачі Huawei товарів нижчих рівнів 5G, серед яких: 4G, Wifi 6 і 7, штучний інтелект, потужні комп’ютерні системи й хмарні технології.

Мінторгівлі США при експрезиденті Дональді Трампі у травні 2019 року включив Huawei до "чорного списку" компаній, що загрожують нацбезпеці. Американським фірмам було заборонено вести справи із компаніями зі списку без спеціальних дозволів.

Источник: Конфликты РУ